עוגת גבינת שמנת בחושה

אם אתם מחפשים עוגת גבינה פשוטה להכנה וטעימה בטירוף הגעתם למקום הנכון! העוגה הזאת היא בעצם סוג של עוגה בחושה שנאפית בחום נמוך ובסביבת אדים. הגובה שלה מתקבל לפי גודל התבנית. בתבנית בקוטר 26 היא תצא נמוכה יותר ובקוטר 22 גבוהה יותר. בכל מקרה היא נשארת בגובה הבלילה ההתחלתית. אבל רגע, על הטעם הקרמי שלה לא דיברנו עדיין.. ביס ממנה ואתם בגן עדן!!!! ולכל הטוב הזה, הוספתי קרם תפוזים מיוחד שמעשיר ומקפיץ את הטעם הכל כך מיוחד שלה. בקיצור, עוגת החלומות מכל ההיבטים.

המרכיבים לתחתית:
200 גרם בסקוויטים שאוהבים
100 גרם חמאה מומסת
כפית דבש

למלית:
3 גביעים גבינת שמנת 28-30% שומן (675 גרם)
גביע שמנת חמוצה 27% שומן (200 מ”ל)
כוס סוכר
רבע כוס קמח לבן
כפית מחית /תמצית וניל
3 ביצים גודל M

לקרם התפוזים:
כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי פריגת
כפית סוכר
כף קורנפלור + 2 כפות מים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 130 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
מניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור

במעבד מזון מניחים את הביסקוויטים וטוחנים לפירורים, מעבירים לקערה.
מוסיפים חמאה מומסת וכפית דבש ומערבבים.
מעבירים את התערובת לתבנית אפייה ומהדקים היטב בעזרת כוס.
מעבירים את התבנית למקפיא לחצי שעה.

בקערה נוספת מניחים גבינות, שמנת וניל וסוכר וטורפים במטרפה ידנית.
מוסיפים קמח וטורפים עד הטמעה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וטורפים בין אחת לשנייה.
מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את בלילת הגבינה.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך שעתיים.
מכבים את התנור ופותחים מעט את הדלת.
מצננים כשעה בתנור ומעבירים למקרר ללילה.


מכינים את קרם התפוזים:

יוצקים לקלחת כוס מיץ תפוזים עם כפית סוכר.
מביאים לרתיחה קלה. (עובדים עם להבה נמוכה)
מוהלים את הקורנפלור עם שתי כפות המים ויוצקים בזרם דק תוך כדי בחישה למיץ התפוזים.
ממשיכים לערבב כל הזמן עד שהקרם מסמיך.
מסירים מהלהבה ומצננים לגמרי.

יוצקים את קרם התפוזים מעל העוגה ומחזירים למקרר להתייצבות ל 3-4 שעות.
(ניתן להקפיא לחצי שעה לפני ההגשה אבל לא יותר)
*פרסום ממומן בשיתוף פריגת ישראל


לסרטון ההכנה:

2 Comments

  • קלרה עדיאור
    Posted 18 במאי 2023 22:47 0Likes

    היי ענת לאיזה חום בתנור מכניסים את העוגה?
    תודה וחג שבועות שמח,מתכונים אליפות

Leave a comment