עוגת וניל שוקולד צ׳יפס

על אהבתי לעוגות בחושות דיברנו לא פעם.. הפעם מדובר בעוגה בחושה חלבית ובבקשה אל תנסו להמיר אותה לפרווה. היא טעימה כמו שהיא וברור שיהיה לכם גם מתכון פרווה בנפרד. הפעם הלכתי על תבניות אישיות אבל בהחלט תוכלו לאפות אותה בתבניות אינגליש. בכל מקרה מדובר באחת העוגות היותר טעימות ונימוחות.

המרכיבים:
280 גרם קמח תופח (2 כוסות)
200 גרם סוכר (כוס)
200 גרם חמאה רכה (לא מומוסת)
2 ביצים L בטמפ׳ החדר
400 מל שמנת חמוצה (2 גביעים)
250 גרם נטיפי שוקולד מריר /שוקולד מריר קצוץ
כפית מחית וניל/תמצית
קורט מלח

לגנאש:
50 גרם שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר
ממיסים בפולסים במיקרו עד המסה ואיחוד.
תבנית שקעים משומנת/ 2 תבניות אינגליש/תבנית קוגלהוף משומנת ומקומחת

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות (מצב סטטי)
בקערת המיקסר (וו גיטרה) מניחים את החמאה ומערבלים במהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה את הסוכר. מערבלים כ 2 דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה. מערבלים עוד 2 דקות. מנמיכים מהירות ומוסיפים את מחית הוניל ולאחר מכן את הקמח והשמנת לסירוגין. לבסוף מוסיפים את המלח. מערבלים עוד דקה.

מפזרים חצי כפית קמח על נטיפים השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים אותם לבלילה ומערבבים עד הטמעה בלבד.
מעבירים לתבניות שקעים או כל תבנית אחרת ואופים כ 40 (מומלץ לבצע את מבחן הקיסם)
מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת צינון, מזליפים גנאש שוקולד ובתאבון

סרטון הכנה מחכה לכם למטה:

Leave a comment