עוף במייפל ואריסה

הקיץ אוטוטו כאן והראש מתחיל לייצר מתכונים קלילים וזריזים באוטומט. המתכון הספציפי הזה הוא יותר קל מקל והוא טעיםםםםם בקטע הזוי. השילוב בין המתוק למלוח ולחריף לא פחות ממושלם! אני שמתי בטטה כתוספת ואתם תוסיפו מה שבא לכם או שפשוט תישארו עם הבטטה כי השילוב וואוו

המרכיבים:
3-4 יח’ כרעיים/ כל חלקי העוף מתאימים
3-4 יח’ בטטה קלופות ופרוסות
8 שיניי שום קלופות
כף אריסה מתוקה (להשיג בסופרים/הום מייד, מתכון באתר)
4 כפות רוטב מייפל 100% טבעי
כפית גדושה מלח ים/אחר
חצי כפית צ’ילי גרוס
חצי כפית פלפל שחור גרוס
4-5 כפות שמן זית
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי
מניחים את הבטטה והעוף בתבנית.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ויוצקים מעל התבנית
מעסים היטב את העוף והבטטה ומוסיפים חצי כוס מים לתבנית.
מכניסים לתנור (ללא כיסוי) לשעה ורבע או עד הזהבה עמוקה.

Leave a comment