עוף ותפוחי אדמה ברוטב שום דבש ולימון

בשישי האחרון הייתי מאוד עסוקה אבל לא בבישולים של שישי כהרגלי אלא בפגישות.. בין לבין קפצתי לסטודיו החדש שלי, הבית החדש של הסדנאות שלי והתרגשתי עד דמעות.. חלום חיי קורם עור וגידים.. יש עוד מה לעשות אבל אנחנו מתקדמים ובקרוב סוף סוף אוכל לפתוח לכם תאריכים לסדנאות חדשות. יש בהחלט למה לצפות..
רגע לפני שיצאתי מהבית, תקתקתי תבנית של עוף ותפוחי אדמה בכדי שלא אהיה בלחץ לחזור. הפעם הלכתי על רוטב בסגנון יווני, עם הרבה לימון שום ודבש ולפני שאתם שואלים המנה לא מתוקה! ערבוב של טעמים שיצר חגיגה לחיך ולעיניים..

המרכיבים:
4-5 כרעיים (או כל חלק אחר של עוף)
לימון גדול בקליפתו פרוס דק
ראש שום קלוף
7-8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות.
2 כפות שמן זית.

לרוטב:
5 כפות דבש
כף שטוחה מלח אטלנטי/אחר
1/3 כוס שמן זית
מיץ מלימון וחצי גדולים סחוטים
3 שיניי שום מגורדות דק
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ

אופן ההכנה:

מזליפים 2 כפות שמן זית לתבנית.
מניחים את הלימון הפרוס בתבנית
מוסיפים את שיניי השום ומעליהם מניחים את נתחי העוף.
מוסיפים את תפוחי האדמה לתבנית.
מפזרים עוד כמה פרוסות לימון דקיקות מעל.

מניחים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
בעזרת כף מזליפים על כל התבנית.
הערה חשובה:
במידה ולא הצטברו נוזלים במהלך ההשרייה, יש להוסיף חצי כוס מים לתבנית.

מומלץ בחום להשאיר במקרר לכמה שיותר זמן.

מכסים בנייר אפייה רטוב על העוף ותפוחי האדמה ומעליו מניחים רדיד אלומניום ואוטמים את התבנית.
מכניסים למקרר לשעתיים (מומלץ לילה)
מחממים תנור ל 180 מעלות ומכניסים את התבנית.
אופים במשך כ שעה וחצי.
מעלים את החום ל 200 מעלות ומסירים את הניירות.
צולים עוד כחצי שעה או עד הזהבה עמוקה של העוף.

סרטון הכנה:

3 תגובה

  • לימור
    Posted 8 בנובמבר 2022 12:11 0Likes

    ואווו נראה מושלם🙌🙌

  • שרי
    Posted 25 במאי 2023 12:13 0Likes

    היי
    המתכון נראה פשוט והתוצאה נראית מושלמת
    אפשר סילאן במקום דבש?

כתיבת תגובה