יובלי שלי התגייסה אתמול.. יובלי היא השנייה שמתגייסת במשפחה וזה לא עושה את זה פחות קשה!
מוצאת את עצמי יושבת צמודה לפלאפון ומחכה כל היום לבדל של מידע.. אתמול בלילה היא התקשרה
ונשבעת שהתאמצתי יופי לא לבכות.. כל ילד שיוצא מהבית הוא עולם! על זה תוסיפו את הקור המטורף..
נכנסתי למטבח, לתרפיה שלי בכדי להעביר את הזמן..
פיתות במחבת זה קל זה פשוט וזה זמין. כל מה שצריך זה מעט סבלנות כי קר!!! בקיץ זה רץ הרבה יותר מהר.
לא תאמינו אבל הפיתות מקבלות כיס מופלא. תעקבו אחרי השלבים..
המרכיבים ל 15 יח’:
1 ק’ג קמח לחם/קמח כוסמין לבן/קמח לבן/קמח פיצה
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
650 מ’ל מים (לקמח לבן 600 מ’ל יספיקו)
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים במשך 10 דק’ במהירות איטית- בינונית.
יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה מעט משומנת. משמנים קלות גם את הבצק.
עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע/וחצי. (בקיץ שעה תספיק)
לאחר ההתפחה, מורידים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים כדורים במשקל 110 גרם כ’א.
מכסים במגבת ומתפיחים עוד חצי שעה.
מקמחים מעט את משטח העבודה ובעזרת מערוך מרדדים לצורת פיתה.
מניחים בצד ומכסים במגבת לעוד כ 20 דק’.
מחממים מחבת (ללא שמן) ומניחים פיתה במרכזה. (עובדים עם חום בינוני)
מחכים עד שתיווצר בועה והופכים לצד השני לעוד כדקה.
מניחים את הפיתות המוכנות על מגבת מטבח נקייה ומכסים אותן.
הערות למתכון:
ניתן לשמור את הפיתות בהקפאה בשקית אטומה.
לאחר שהפיתות הצטננו, ממליצה לשמור בשקית ניילון, זה שומר על הטריות שלהן.
23 תגובה
עמית
היי ענת הכנתי ויצא מושלם
אשמח לדעת איך את מצלמת את המתכונים? קצת פרטים עליה.. איזה מצלמה , מחירים וכו
רביד
האם לדעתך יצא אותו הדבר בנינג’ה גריל למשל?
ענת אלישע
לא אמורה להיות בעיה
רות אלישייב
וואוו איזה מתכון סוף!!! איזו רכות איזה טעם נדייירררר הרבה יותר טעים ממאפייה. לכל חובבי המטבח רוצו להכין. אני עשיתי מקמח כוסמין לבן ויצאה פיתה אורירית מבפנים.
ענת אלישע
תודה על השיתוף יקירה
מיטל
היי ענת וכל המצליחות..
לא נוצרה לי בועה כששמתי את הפיתה על המחבת.. מה יכול להיות הבעיה שגרמה לכך?
ענת אלישע
עוד התפחה יקירה. ההתפחה הסופית מאוד חשובה ולשים לב שהמחבת לא חמה מדי
ליליאן
מתכון להיט..
רק לצורך הבהרה אני אסון מהלך על שתיים בכל מה שקשור לאפיה😁. וזה מתכון מושלם יצא מעולה, רצה לחפש עוד מתכונים בבלוג.
Thank you
ענת אלישע
חחח תודה רבה
אלונה גולף
הי. ענת. האם אפשר להכין בצק יום קודם ולשים במקרר ללילה?
ענת אלישע
בטח אין בעיה
ליאור מזרחי
אני פשוט מאוהבת במתכון הזה. מהפכם הראשונה שהכנתי אותו התאהבנווווווו!!!! לא מכינה לחם אחר חוץ מזה, את אלופה ותודה!!!
ענת אלישע
הכי שמחה לשמוע
אלישבע
פשוט מדהים!
היום גיליתי את האתר שלך ופשוט הייתי חייבת לנסות. זה מושלם!
ענת אלישע
ברוכה הבאה🥰
ליאת
אפשר עם כוסמין או קמח מלא?
ענת אלישע
אפשר אבל להוסיף מים לפי הצורך. הבצק אמור להיות רך מאוד
בר
יצא לי להכין פיתות בעבר אבל לא כאלו טובות! המתכון שלך מעולה!
אפיתי בתנור והפיתות יצאו שמנמנות, רכות וטעימות!
תודה רבה
ענת אלישע
הכי שמחה לשמוע!
שני
על כמה מעלות בתנור
ענת אלישע
250 מעלות חום סטטי
אורן
הי, הפיתות יצאו כמו לאפות . הם נמתחו והדקקו .
למה זה קרה?
ענת אלישע
יש מצב בהחלט שהייתה חסרה התפחה