פסטה ברוטב ים תיכוני

ועכשיו הסיפור מאחורי המנה הזו.. אני מלכת החרטוטים במטבח או כמו שהעוקבים שלי מתקנים אותי תמיד, מלכת האלתורים 😎
כשיש לי ימים עמוסים ואני חוזרת בלחץ הביתה להכין צהריים המח שלי נכנס לפעולה. לרוב אני פותחת את המזווה והמקרר בודקת מי נגד מי ומתחילה לשלוף. אני מניחה את המרכיבים על השיש ומתחילה לחבר מנה שנראית לי סבבה. אתמול היה לי יום כזה וכך קרה שנוצרה מנה מטורפת!!!! אמה מה?! אין לה שם.. במקור קראתי לה “פסטה ברוטב חרטוט של השמחות” ורוב העוקבים הצביעו בעד השם הזה 😂 ולבסוף, לאחר שאלון שערכתי באינסטגרם שלי החלטתי על פי רוב דעת הקהל לקרוא למנה פסטה ברוטב ים תיכוני והאמת שאני לא מבינה איך לא חשבתי על זה לבד. בינינו, החרטוט הכי טעים שיצא לי אבר! אגב, כך נוצרות מנות חדשות..

המרכיבים:
שקית פסטה לפי בחירה
צנצנת ארטישוק שלם בשמן ( להשיג במעדניות) חתוכים לרבעים
3 בצלים ירוקים חתוכים למקטעים
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
חצי כוס זיתים מזן קלמטה
3 שיניי שום פרוסות דק
3 פלפל צ׳ילי חריף (קטנים יבשים)
קופסת טונה לבנה איכותית (שימורים)
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ

תבלינים:
כפית סוכר חום כהה
כפית מחוקה מלח
חצי כפית פלפל לבן/שחור
חצי כפית אורגנו (תבלין)
5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים את השום והפלפל צ׳ילי.
מטגנים קלות ומוסיפים את עגבניות השרי והסוכר החום. מערבבים היטב ומטגנים כ 6-7 דק׳.

מוסיפים בצל ירוק וזיתים ומערבבים. מוסיפים את הארטישוק והתבלינים.
מבשלים עוד כ 2 דקות ומוסיפים כוס ממי בישול הפסטה. מבשלים כ 3 דקות נוספות.

מעבירים את הפסטה המבושלת לסיר, מערבבים ומוסיפים טונה. מקשטים בפטרוזיליה ובתאבון.

הערות למתכון:
את הפסטה שהשתמשתי בה (בויסטה) , הארטישוק והטונה הלבנה ניתן להשיג במעדניות

כתיבת תגובה