טוב, מתחיל למצוא חן בעיניי עניין הבצקים ללא לישה!! זה פשוט מדהים שהתהליכים קורים מעצמם. בעבר הכנתי במון סוגי לחמים ללא לישה אבל עם המתנה של הרבה שעות בין הביצוע להכנה. אז כן, גם המתכון הזה מצריך מעט סבלנות אבל באמת שזה בקטנה. בזמן ההמתנה אפשר פשוט לעשות מיליון ואחת דברים ואני בסה”כ מדברת על שעתיים.. אז מוכנים ללחם הורס שלא מצריך שום הכנה/ידע מוקדמים??
רק הערה קטנה, אני אוהבת לחורר את הלחם במרכז מה שמונע את התנפחות הבצק לפיתה. אם לא בא לכם לא חייב.
המרכיבים:
850 גרם קמח לחם/לבן
700 מל מים (טמפ׳ מי ברז)
3 כפות דבש/סוכר
כף שמרים יבשים
כף שטוחה מלח
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מניחים בקערה קמח, דבש, שמרים, מים ומלח ומערבבים עד איחוד.
מתקבל בצק דביק וזה תקין.
יוצקים 3 כפות שמן מעל הבצק ומטמיעים בזריזות עם כף/עם היד.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים.
מוסיפים את כף שמן הזית שנותרה מעל הבצק ומורידים את נפח הבצק.
מכסים במגבת ושמים למנוחה של 15 דק׳.
מקמחים היטב!! את משטח העבודה בקמח סמולינה/קמח לבן/קמח דורום.
בעזרת קלף מורידים את הבצק ומחלקים ל 6-8 חתיכות.
בזהירות יוצרים כדורים ומכסים עם מגבת לעוד 15 דק.
מחממים תנור ל 250 מעלות חום סטטי.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
לוקחים כדור ומותחים אותו בעזרת הידיים לצורה הרצויה (עגול/מלבן)
מניחים על נייר האפייה ומחוררים חור קטן במרכז (לא חובה)ממשיכים עם השאר.
מכניסים לתנור ואופים כ 8-10 דקות או עד הזהבה של הלחמים.
מצננים ועוטפים בניילון.
ניתן להקפיא לאחר האפייה
4 Comments
יאירה רום
ענת יקרה, קראתי את קורותייך, רעדתי מהתרגשות..💕
אתי
ענת מדהימה שאת
גם אם היית כותבת עוד אלף שורות, הייתי ממשיכה לקרוא, לקרוא ולדמוע.
מעריצה אותך
ומאחלת לך אושר והמון שמחה וחדוות יצירה אינסופית🙏🙏🙏❤️
ענת אלישע
תודה רבה אהובה
Rachelli
גרה בחו״ל ואת לחם הפרנסה שלך ראיתי בה טיקטוק פשוט התלהבתי מהמתכון ולמחרת הכנתי אותו פשוט כמו בסירטון תודה לך על המתכון🙏🫶