אריאלי נדבק בקורונה ואין לו תאבון.. הצעתי להכין לו פתיתים לצהריים כי אין מצב שהוא מסרב לפתיתים!
אני לא מבטיח שאצליח לאכול אבל אני מבטיח לנסות.. כאן הבנתי שהוא באמת לא מרגיש טוב..
הסוד בפתיתים אחד אחד הוא טיגון הפתיתים ממש עד השחמה קלה. לא להתקמצן בשמן ומינימום תבלינים.
אף פעם לא הצלחתי למדוד כמות מדויקת של מים. אני פשוט מוסיפה עד כיסוי של הפתיתים ואם חסר נוזלים לקראת הסוף אני מוסיפה קצת.
חשוב שהמים יהיו רותחים! וזהו, זה כל הסיפור. אה, רגע, לר לשכוח סלט קצוץ ליד..
המרכיבים:
שקית פתיתים ( מה שאוהבים )
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור/לבן
שליש כוס שמן
מים רותחים
אופן ההכנה:
בסיר רחב ושטוח מחממים שמן ומוסיפים את הפתיתים. מטגנים אותם היטב עד השחמה קלה.
מוסיפים תבלינים ומערבבים.
מוסיפים מים רותחים עד כיסוי של הפתיתים. (מערבבים ומוודאים שהפתיתים מכוסים)
מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.
מבשלים כ 10 דק׳ ופותחים את הסיר.
מערבבים שוב ומוודאים שלא חסר נוזלים
( במידה וכן, מוסיפים רבע כוס מים רותחים) מכסים שוב ומבשלים עוד כ 2-3 דק׳
מגישים לצד סלט ירקות.