אוטוטו כיפור וביקשתם שאכין לכם מנה מזינה ומשביעה אבל בלי באלגן! הכל בסיר אחד.. ניגשתי למלאכה כמו שרק אני יודעת והפעלתי את הגלגלים.. במקום להכין שתי מנות בשני סירים, איחדתי כוחות לסיר אחד. אורז שמתבשל בתוך ציר בקר זה לא גן עדן!!! טוסווו להכין ותבינו על מה מדובר..
המרכיבים:
1 קג נתח צלי בקר (מספר 5) חתוך לקוביות קטנות.
2 כוסות אורז יסמין/בסמטי שטוף ומסונן
2 בצלים קצוצים
2 שיניי שום פרוסות
2-3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי חתוכים
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כורכום
6-7 גרגירי פלפל אנגלי
עלה דפנה
1/2 כפית פלפל שחור
כף שטוחה מלח (לפי טעם אישי)
1/3 כוס שמן זית/אחר
4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות חום סטטי
מחממים שמן בסיר מותאם לתנור ומוסיפים את הבצל.
מטגנים עד שקיפות ומוסיפים את נתחי הבשר.
מטגנים עד הזהבה קלה ומוסיפים את הגזר, הסלרי, השום והתבלינים.
מערבבים כ 5 דקות ומוסיפים מים רותחים.
מכסים בנייר אפייה רטוב וסחוט ומעל מניחים מכסה מותאם/רדיד אלומניום.
מכניסים לתנור ל שעתיים ורבע או עד ריכוך מלא של הבשר.
מוסיפים את שתי כוסות האורז, מערבבים ומכסים את הסיר חזרה.
מכניסים לתנור לעוד 20 דקות.
מוודאים שהאורז מוכן ומוציאים מהתנור.
לאחר 10 דקות מגישים לצד סלט.
לסרטון ההכנה:
1 תגובה
דינה
הי ענת,
נראה נהדר.
האם אפשר לעשות את כל תהליך הבישול על גז ולא בתנור? אם כן, האם צריך להוסיף משהו? מים או לשנות משהו בזמנים?
תודה