כשהחורף מגיע אני נכנסת לכוננות ספיגה, עונת התבשילים החלה! הראש שלי עובד שעות נוספות בכדי ליצור מנות חמות, טעימות ומנחמות.
הניחוחות שיתפזרו לכם בבית במהלך הכנת המנה הזאת הם ניחוחות משכרים של חורף.. האורז המתובל וקדירת הבשר יוצרים שילוב עילאי.
אני השתמשתי בנתח אונטריב /צלעות יחד עם זאת תוכלו להשתמש בכל נתח לבישול ארוך, התוצאה לא פחות טעימה. יאללה מתחילים..
המרכיבים לקדירת הבשר:
1-1.5 קג נתח אונטריב חתוך לקוביות גדולות
4 בצלים סגולים פרוסים עבה
4-5 עגבניות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
6 שיניי שום מגורדות
2 כפות רסק עגבניות
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית בהרט
כפית וחצי מלח (לפי טעם)
כפית שטוחה סוכר חום כהה
1/3 כוס שמן זית/אחר
כוס מים רותחים
המרכיבים לאורז:
2 כוסות אורז בסמטי/יסמין שטוף ומסונן
מקל קינמון/חצי כפית קינמון טחון
עלה דפנה
4-5 פלפל גרגירים של פלפל אנגלי
כפית מלח
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל הפרוס. מטגנים תוך כדי ערבוב כ 20 דק’.
מוסיפים לסיר את קוביות הבשר וצורבים היטב מכל הצדדים.
מוסיפים תבלינים, רסק עגבניות, שום מגורד ועגבניות חתוכות.
מערבבים היטב ומוסיפים כוס מים רותחים.
מביאים לרתיחה, סוגרים את הסיר ומנמיכים להבה.
מבשלים כ -2.5-3 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר.
בשלב הזה, במקום בישול על הגז, ניתן להכניס לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות חום סטטי עם מכסה מותאם/רדיד אלומניום ל 2.5-3 שעות.
מכינים את האורז:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים מקל קינמון, פלפל אנגלי ועלה דפנה ומטגנים קלות.
מוסיפים את האורז המסונן ומטגנים יחד עם התבלינים כ 5-6 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים ומנמיכים להבה.
מבשלים עם מכסה סגור כ 20 דק’.
(בהגשה מוציאים את התבלינים)
מגישים את הבשר לצד האורז.
הערות למתכון:
ניתן לזרז את אופן ההכנה ע”י בישול בסיר לחץ.
ההכנה לפי המתכון בדיוק.
מבשלים כ 40 דק’ מרגע יציאת סילון הלחץ.
5 Comments
מיטל
נראה מעולה!! לגבי האופציה של התנור.. הולך טוב ברוסטר של food appeal?
ענת אלישע
לא ניסיתי לכן לא רוצה להטעות
Nurit
אלופה שאת❤️
נוי
האם אפשר להוסיף קצת גרגירי חומוס/שעועית אדומה?
והאם אפשר להחליף את הנתח בשר לצלי מס׳ 5?
ענת אלישע
אפשר לגבי שתי השאלות