קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

המתכון הזה הולך איתי שנים.. מדי פעם אני משנה את הרכב הרוטב אבל הבסיס נשאר זהה.
לא משנים מתכון מנצח! הרכב מנצח של הגבינות שאפילו את החברות אני לא משנה.
המתכון הזה הולך לככב בשולחן החג שלכם זה בוודאות. הכנתי אותו לפני כ 3 שנים שנים באינסטגרם ומאז הוא סיפור הצלחה
הגיע הזמן לחדש אותו עם שינויים קלים ברוטב בלבד.

המרכיבים:
300 גרם פסטה קונכיות

למלית:
1 גביע ריקוטה פרסקה 9% של מחלבות גד
250 קוואטרו פורמאג׳י (מיקס גבינות קשות מחלבות גד)
פלפל צ׳ילי קצוץ
10 עלי בזיליקום קצוצים
מעט גרידת לימון
מלח

לרוטב:
כוס עגבניות שרי חצויות
פחית עגבניות קצוצות (400 גרם)
בצל בינוני קצוץ
פלפל שושקה קצוץ
3 שיניי שום פרוסות
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר חום כהה
חצי כפית פלפל
כפית מחוקה מלח
4 כפות שמן זית
1/2 כוס מי בישול הפסטה

.
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן פחות 2 דק׳. מצננים ומסננים.
מזליפים מעט שמן זית למניעת הידבקות של הפסטה.


מניחים את כל חומרי המלית בקערה, מערבבים היטב ומעבירים לקירור.

מכינים את הרוטב:
מחממים סיר עם שמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ 6-7 דק׳ ומוסיפים את השום.

מטגנים עוד דקה ומוסיפים את העגבניות ופלפל שושקה.


לאחר כ 2 דקות מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים בסוכר, מלח, ופלפל.
מערבבים היטב, ומוסיפים את פחית העגבניות הקצוצות.
לאחר כ 2 דק מוסיפים את חצי כוס מי הפסטה ומביאים לרתיחה.


מנמיכים להבה , מכסים את הסיר ומבשלים כ 10 דק׳.

מרכיבים את המנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
ממלאים את הקונכיות בגבינה

(מומלץ להעזר בשק זילוף)
מסדרים את הקונכיות הממולאות מעל הרוטב ומפזרים את יתרת הגבינות שנותרה בשקית (קוואטרו פורמאג׳י).

מכסים את הסיר ברדיד אלומניום ומכניסים לתנור ל 15 דק׳.
מסירים את הנייר ואופים עד הזהבה קלה של הקונכיות. בתאבון

Leave a comment