את העוגיות האלה אני מכירה מבית חמותי. אין עיראקי אחד שלא מכיר אותן! מכינים אותן גם בשמחה וגם באבל. אתמול התקיימה אזכרה לחמי היקר ולא היה לי צל של ספק שאותן אני בוודאות מכינה. ביקשתי מחמותי מתכון וכמובן שדייקתי לכם אותו. השארתי את אופן ההכנה והמרכיבים בדיוק כפי שהיא ביקשה. היה לה חשוב שאצמד למקור וכך עשיתי באהבה גדולה.
עד היום לא הבנתי אם מדובר בעוגייה או בייגלה אבל מה שבטוח זה טעים! כוס תה חזק/קפה ואתם מסודרים.
הערה חשובה, הבנתי ממנה שחלק נוהגים להוסיף קימל טחון לבצק וזה בוודאות לוקח לכיוון של עוגייה אז אם בא לכם אתם יותר ממוזמנים להוסיף למתכון כפית שטוחה קימל טחון.
המרכיבים:
1 ק”ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
6.5 כפות סוכר
200 גרם נטורינה/מזולה לאפייה רכה
1/2 כוס שמן
400 מל מים פושרים (2 כוסות)
כף מלח
מניחים בקערת המיקסר שמרים מים וסוכר ומערבבים. שמים למנוחה של 10 דקות.
מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים במשך 10 דק׳. מעבירים לקירה, מכסים ומתפיחים כשעה או עד הכפלת נפח.
חותכים את הבצק לחתיכות קונות בגודל כדור פינג פונג ויוצרים צורת בייגל.
מניחים להתפחה נוספת של 25 דק׳.
אפייה בסיר גריל חשמלי:
מחממים היטב את הסיר ומניחים כמה בייגלים שנכנסים. אופים עד הזהבה קלה והופכים. אופים גם מהצד השני ומעבירים למגש נקי. מכסים וממשיכים עם השאר. שימו לב זה קורה מהר!
אפייה בתנור:
מחממים תנור ל 250 מעלות, מניחים את הבייגלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים עד הזהבה קלה בלבד, זהירות לא לייבש.
הערות:
אני השתמשתי בכוס מדידה אוניברסלית ולמי שאין יכול להשתמש בכוס חד פעמית חמה.
שימו לב, הגוון שמתקבל בסיר גריל חשמלי הוא יותר כהה מהתנור וזה בסדר
4 תגובה
דינה צמח
הי ענת, עוקבת אחריך ואוהבת את המתכונים שלך.
האם במתכון הזה אין איזה תבלין שהעירקים שמים בבצק? זכור לי איזה ריח מסוים בקעקעת האלה.
תודה על תגובתך.
ענת אלישע
נכון קימל טחון או חוויאג’ לעוגות טחון. חמותי לא דמה, מוזמנת להוסיף למתכון.
אורית
נראה לי שחלק שמים אניס
ענת אלישע
נכון אניס והל אצל חמותי לא נוהגים