כל שישי בבוקר אני מחליטה איזה קציצות להכין וזה במידה ולא ביקשו שניצל כמובן.
בשישי האחרון הטאבון שלי דלק לכבוד הפרנות אז החלטתי לנצל את הלהבה ולצלות ירקות להכנה סלט משווייה.
באותה השנייה החלטתי שהקציצות ייכנסו לתוך המשווייה ובחיי שהרגשתי אורות נדלקים🤩
כך נולד המתכון הכל כך טעים הזה רק תעשו לי טובה תאכלו בתוך סנדוויץ׳ חלה או פרנה אין לכם מושג איך טעים!!
המרכיבים:
2 חצילים גדולים ( לנקב לפני הצלייה)
3 בצלים
פלפל אדום/צהוב
ראש שום שלם ( עטוף בנייר אםייה ורדיד אלומניום)
פלפל חריף
3-4 עגבניות
תיבול:
5 כפות שמן זית
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה כמון
חצי לימון סחוט
כפית מלח (לפי טעם)
2 כוסות מים
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול
רבע צרור פטרוזיליה
גבעול סלרי
2 פרוסות לחם רטוב וסחוט או 4 כפות פירורי לחם.
תפוח אדמה קטן קלוף
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה ראס אל חנות
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כף שמן זית
אופן ההכנה:
קולים את כל הירקות או בתנור מחומם ל 250 מעלות או על אש גלוייה.
קולפים וחותכים לרצועות גסות. מרוקנים את ראש השום מהשיניים הרכות.
מניחים את כל הירקות בסיר ומוסיפים שמן זית ותבלינים. מערבבים היטב במשך 3-4 דקות.
מוסיפים מים, מערבבים, מנמיכים להבה וסוגרים את הסיר. מבשלים כ 15 דקות.
מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הקציצות למעט הבשר הטחון. טוחנים גס/עדין לבחירתכם.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר והתבלינים ולשים היטב.
ממליצה להכניס למקרר בשלב הזה לחצי שעה.
יוצרים קציצות ומוסיפים לרוטב.
מבשלים על להבה נמוכה כשעה ורבע.
שימו לב שהנוזלים לא מתאדים. במידה וכן הוסיפו מעט מים.
2 תגובה
ליאת
היי
כמה זמן הירקות צריכים להיות בתנור ?
ענת אלישע
כל תנור והחום שלו, אין זמן מדוייק