נא לרשום בפרוטוקול שהכנתי מנה בריאה ומזינה. ועכשיו ברצינות, אתם הולכים להתאהב במנה הזאת!! אחת הטעימות שיש, אפילו אריאל שלי אכל ואהב. הקציצות מתבשלות בתוך רוטב עגבניות עשיר וטעים, לא צריך יותר מזה כלום! את השילוב של הבורגול והבקר למדתי מחמותי, הבסיס לקציצות האלה הוא בעצם השיפטה מהמטבח הכורדי.. ריככתי לכם מעט את הקציצה שלא תבהלו מהמרקם. יאללה למתכון
המרכיבים:
500 גרם בשר בקר טחון
100 גרם בורגול דק/ג׳ריש
4 כפות פירורי לחם
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
בצל גדול קצוץ
מלח, פלפל, כפית מחוקה בהרט, חצי כפית פפריקה, רבע כפית כורכום
1/4 כוס מים
ביצה אחת
לרוטב:
שקית שעועית ירוקה קפואה (800 גרם)
1 בצל גדול קצוץ
2 שיניי שום פרוסות
6 עגבניות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות
מלח, פלפל, כף פפריקה מתוקה, רבע כף כורכום.
8 כפות שמן זית/רגיל
אופן ההכנה:
משרים את הבורגול במי ברז (כיסוי מלא) לרבע שעה ומסננים.
מעבירים את הבורגול ואת שאר מרכיבי הקציצות לקערה ולשים היטב!! מניחים בצד לרבע שעה.
מכינים את הרוטב:
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד השקפה ומוסיפים את השום. מטגנים עוד כדקה ומוסיפים עגבניות. מערבבים ולאחר כ 5 דקות מוסיפים את התבלינים. מערבבים שוב ומוסיפים שעועית ירוקה. מוסיפים מים רותחים עד כיסוי חלקי של השעועית. מכסים ומביאים לרתיחה.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות ומוסיפים לרוטב. מבשלים על להבה נמוכה כשעה. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ובתאבון
הערות: אם העיסה של הקציצות נראית לכם מעט קשה הוסיפו עוד רבע כוס מים ותלושו שוב.
7 תגובה
הילה
אפשרי אפונה במקום שעועית
ענת אלישע
בהחלט
רעות
היי ענת אפשר להשתמש בעוף טחון במקום?
ענת אלישע
אפשרי אבל הטעם והמרקם יהיו שונים לחלוטין
caroline brodsky
Can I use a can of crushed tomatoes instead of fresh ? And turkey instead of beef ? Thanks Caroline
ענת אלישע
yes you can
מילינה
מושלם!
לא היה לי בורגול אז עשיתי עם לקט בריאות ( שמכיל בתוכו קינואה,עדשים ובורגול ) ועם עוף טחון
כל השאר לפי המתכון 😅 יצא טעים מאוד !