קציצות ברוטב פלפלים

יורד גשם היום, סוף סוף הוא הגיע, הראשון לחורף הקרוב.. ביום כזה אני מחפשת אוכל חם ומנחם ומה יותר טוב מסיר קציצות ברוטב סמיך וטעים?
אמא שלי ז”ל הייתה מכינה את התבשיל הזה עם עוף ועד היום וכך גם אני. בשישי האחרון החלטתי לגוון ולהכניס לרוטב קציצות ויצא סיר של השמחות!! כמה הערות חשובות לפני שמתחילים לבשל. הרבה שואלים למה אני מכניסה מח עצם לתבשילים? אז ככה, ראשית הם מעשירים את התבשילים בטעם אבל לא רק. הם מסמיכים את הרוטב למרקם ריבתי!! הקפידו לצרוב אותם היטב לפי המתכון ובסוף תבינו על מה מדובר. ולגבי המים.. בתבשיל הזה יש חצי כוס מים!!! בבקשה אל תתפתו להוסיף עוד. בפלפלים האדומים יש מלאאאא נוזלים וזאת הסיבה שמבשלים על להבה נמוכה. ברגע שתכניסו את הקציצות תבינו.. זהו, אפשר להתחיל.

המרכיבים לקציצות:
600 גרם בשר בקר טחון (צלעות/צוואר או שילוב)
1 בצל בינוני קלוף
1 תפוח אדמה בינוני קלוף
1/4 צרור פטרוזיליה
3-4 כפות פירורי לחם
כפית מחוקה ראס אל חנות
חצי כפית פלפל שחור/לבן
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
מלח (לפי טעם)
כף שמן זית
רבע כוס מים קרים

לרוטב:
2 עצמות מח (לא לוותר)
4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות (גמבות אדומות)
ראש שום קלוף
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כפית מחוקה כמון
כפית מלח (לפי טעם)
1/3 כוס שמן זית/אחר
1/2 כוס מים.

אופן ההכנה:

מניחים במעבד מזון, בצל, פטרוזיליה ותפוח אדמה ומעבדים למרקם קצוץ.
מעבירים לקערה יחד עם שאר מרכיבי הקציצות ולשים היטב.
מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
במקביל מכינים את הרוטב,
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את עצמות המח. צורבים היטב משני הצדדים.
מוסיפים את שיניי השום ומטגנים גם אותם קלות.
מוסיפים תבלינים, מערבבים היטב ומוסיפים את הפלפלים.


מערבבים , מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה.
מבשלים עד שמסיימים להכין את הקציצות.

מכניסים את הקציצות לסיר ודואגים שכולם יכוסו ברוטב.
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
מוודאים שהרוטב הסמיך, במידה ולא אז מבשלים עוד כמה דק’ על להבה גבוהה.
בתאבון.

הביס הנכון

9 תגובה

  • עופרה אוחנה
    Posted 9 בנובמבר 2022 8:14 0Likes

    הקציצות מדהימות וטעימות בכלל, כל מה שאני מכינה מהמרשמים שלך בישול, אפיייה, סלטים ועוד הכל מוצלח לכן,
    חלטתי לאמץ רק את הבלוג שלך

    תודה יקירה אלופה!!!

  • רונן
    Posted 11 בנובמבר 2022 20:09 0Likes

    הי ענת,
    מתכונים נפלאים!
    האם אפשרי את אותו מתכון עם פרגית טחונה?
    תודה

    • ענת אלישע
      Posted 14 בנובמבר 2022 19:27 0Likes

      כן אין בעיה ותודה רבה

      • לוסי
        Posted 30 בנובמבר 2022 22:21 0Likes

        אם אין מעבד מזון?
        מה אפשר לעשות לקצוץ? ואת התפוח אדמה למעוך?

  • קרן
    Posted 25 בנובמבר 2022 17:06 0Likes

    הן לא יצאו לי עגולות הן התפרקו יכול להיות שחסר ביצה במתכון?

    • ענת אלישע
      Posted 12 בינואר 2023 12:15 0Likes

      לא יקירה, אני לא שמה ביצים בקציצות. בפעם הבאה ללוש היטב, להכניס למקרר לחצי שעה וללוש היטב שוב. אם העיסה רכה לך מידי אז תוסיפי כף פירורי לחם

  • אדנו
    Posted 5 בדצמבר 2022 20:49 0Likes

    ענת את מדהימה, כל מתכון שלך יוצא כל-כך צבעוני , ריחני והכי חשוב טעיםםםםם… תודה, ושתמשיכי תמיד להפיץ לנו את המתכונים שלך :).

כתיבת תגובה