עוד סוג של קציצות דגים. הפעם הכנתי אותן משילוב של דג נסיכת הנילוס וטונה. זה שילוב שאמא שלי ז”ל הייתה מכינה והוא מנצח!! גם הרוטב מעט שונה הפעם כי הוא מכיל עגבניות טריות מרוסקות וחתוכות ומכאן שהוא יוצא מאוד עסיסי.. לגבי מידת החריפות אתם מחליטים לפי ההעדפה האישית שלכם. בקיצור תכינו את הלחם..
המרכיבים:
400 גרם פילה נסיכת הנילוס טרי וטחון
300 גרם דג טונה טחון(אפשר קפוא)
רבע צרור כוסברה קצוץ
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
בצל בינוני קצוץ דק
3 שיניי שום מגורדות/כתושות
חצי כפית גרידת לימון
3 כפות פירורי לחם /2פרוסות לחם רטובות וסחוטות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כפית כמון
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
כף שמן זית
רוטב:
ראש שום קלוף
5 עגבניות בינוניות קלופות
(2 עגבניות פרוסות ו 3 מגורדות דק)
2 יח’ פלפל שושוקה חתוך
3-4 פלפל יבש מתוק
2 יח’ פלפל חריף חתוך למקטעים
1/2 צרור כוסברה קצוץ
כף רסק עגבניות
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
כפית שטוחה כמון
חצי כפית כורכום
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
1/2 כוס שמן לבחירתכם.
כוס מים
אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולשים היטב.
מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה.
לסיר רחב מוסיפים את השום, הפלפלים הכוסברה העגבניות הפרוסות התבלינים והשמן.
מביאים לרתיחה ומערבבים במשך כ 2 דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות ומערבבים שוב.
לאחר כדקה, מוסיפים כוס מים ומכסים את הסיר.
יוצרים קציצות מהעיסה ומוסיפים גם אותן לסיר.
מבשלים על להבה בינונית עם מכסה סגור כ 35 דק’ או עד הסמכה של הרוטב.