יש בדיחה שרצה במשפחה..
גיסי לא סובל דגים ולא שמיר! בשישי אחד הוא הגיע לארוחת שישי אצל חמותי והיא הגישה את קציצות הדגים שלה.
הוא שאל מה זה? חמותי ענתה קציצות. הבחור אכל את כל הצלחת !!!
לקח שנים טובות והרבה קציצות דגים עד שהבחור הבין שהוא אוכל קציצות דגים..
בשישי האחרון חמותי היקרה הגיעה אלינו לביקור והכינה את הקציצות רק שהפעם הייתי לידה בכדי לתעד.
שיתפתי את העוקבים שלי בהכנות והתגובות לא איחרו להגיע, מיליון בקשות למתכון.
אז ברור שביקשתי ממנה והיא נתנה את אותו באהבה ענקית ואני מעבירה לכם אותו כפי שהוא במדויק.
המרכיבים:
1 קג פילה דג מרלוזה/בקלה (טרי או קפוא)
בצל גדול קצוץ
1/2 צרור שמיר קצוץ
1/2 כוס פירורי מלחם
שקית אבקת אפייה
כף שמן זית
1/2 כפית כורכום
כפית שטוחה פלפל
כפית שטוחה כמון
כפית מלח (לפי טעם)
שמן לטיגון חצי עמוק.
אופן ההכנה:
מניחים את הדגים בקערה עם כפית מלח ומים.
משרים את הדגים לחצי שעה, שוטפים ומסננים.
קוצצים את הדגים במעבד המזון.
מניחים בקערה את הדגים ואת שאר המרכיבים ולשים היטב.
מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות מוארכות.
מחממים שמן ומטגנים את הקציצות עד הזהבה עמוקה.
9 תגובה
מאיר אל חדד
נראה טעים ביותר
ירדנה שוהם
כל המתכונים שלך מעולים, מדויקים וברורים וכיף להכינם! ❤️👏🏼🥇
סיון
היי
כמובן שהכל אצלך מדוייק ומושלם
הפירורים הם בעצם מלחם ממש? מרטיבים וסוחטים את הלחם? או פירורי לחם רגילים קנויים?
תודה
ענת אלישע
פירורים קנויים יקירה
מלי
היי ענת האם ניתן להחליף את השמיר בכוסברה והאם יש אפשרות ליצור מהעיסה כדורים ולבשל אותם בסיר עם רוטב במקום לטגן
ענת אלישע
לבשל אותן זה כבר מתכון אחר בגלל סוג הדג. אפשר לאפות
מלי
היי ענת והאם ניתן להחליף הכוסברה במקום שמיר
דבורה
קציצות נהדרות
כוכבית
קציצות נפלאות!!!! ממש ממש טעימות! גם לא סופחות שמן כמעט בכלל! אני השמטתי את אבקת האפיה ובמקומה שמתי ביצה אחת בינונית. יצא דלישס! והריח שמתפשט בבית, פשוט תענוג. תודה רבה על מתכון מושלם!