וואי וואי וואי כמה חיכיתי להעלות לכם את המתכון הזה! אלה הקציצות הכי אבל הכי טעימות שיש.
כשתכינו תבינו במה מדובר.. כמובן שגם הן מגיעות מהמטבח העיראקי שאני כל כך מוקסמת ממנו. התאהבתי בשנייה שנכנסתי לבית של חמותי.
אני הכי גאה לתת במה למתכונים שלה. היא בשבילי כאמא שנייה וחשוב לי שגם המתכונים שלה יישמרו לדורי דורות.
את הקציצות האלה נוהגים להכין בשישי בצהריים ואוכלים אותן גם בשישי וגם בשבת בבוקר. יש להן כמה גרסאות וזאת אחת מהן.
לצורך הצילומים נפגשתי עם רובי מיכאל, חבר טוב שהכרתי באינסטגרם והוא בלוגר של אוכל מטורף!! הבחור כורדי אסלי והתקיים בינינו דיון האם העארוק של הכורדים או העיראקים?? הסכמנו שלא להסכים, הלכנו על גם וגם..
המרכיבים:
250-300 גרם בשר בקר טחון/עוף טחון
צרור פטרוזיליה קצוץ
בצל גדול קצוץ
3 ביצים L
תפוח אדמה גדול קלוף ומגורד גס בפומפייה
כ 2 כפות פירורי לחם
כפית שטוחה בהרט
כפית שטוחה פלפל שחור/לבן
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
אופן ההכנה:
מניחים את כל המרכיבים ומערבבים היטב.
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק
מניחים כף מתערובת הבשר בשמן ומשטחים.
מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
מעבירים לרשת צינון.