קציצות פרגית זאת אהבה! הן נימוחות וטעימות בקטע אחר..
אני אוהבת לקצוץ את הפרגיות במעבד המזון כי אז מתקבל מרקם גס ולא אחיד ובעיניי זה יותר טעים
יחד עם זאת תוכלו לטחון אותן במטחנת הבשר או לחילופין לבקש מהקצב שיטחן לכם אותן.
את הקציצות האלה תוכלו גם לטגן ולהגיש אותן כקציצות מטוגנות וכן, אפשר גם לאפות אותן בתנור עם ספריי שמן..
המרכיבים:
500 גרם סטייק פרגית
1 בצל גדול
1/4 צרור כוסברה
גבעול סלרי (כולל העלים)
2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
1/4 כפית כמון
כפית שטוחה בהרט
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל לבן/שחור
כף שמן זית
לרוטב:
שקית אפונה קפואה/טרייה
300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
2 בצלים גדולים קצוצים
1/3 כוס שמן
כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית קינמון
כפית בהרט
כפית מלח
1/2 כפית פלפל
כף סילאן
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
במעבד המזון מניחים את הפרגית וקוצצים עד למרקם גס ומעבירים לקערה.
קוצצים גם את הבצל הירק והלחם ומעבירים לקערת הפרגיות.
מוסיפים תבלינים ולשים היטב. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מכינים את הרוטב:
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל.
מטגנים כ 10 דק’ עד הזהבה קלה.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את האפונה והדלעת ומערבבים.
מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
יוצרים קציצות ומוסיפים אותם לסיר.
מבשלים על להבה בינונית עד הסמכה וצמצום של הרוטב.
מגישים לצד אורז לבן/קוסקוס
4 Comments
לימור
מנה מעולה חוזרת אליה כבר פעם שניה. תודה
ענת אלישע
שמחה לשמוע!
תהל
תודה על מתכונים מהממים! 💜
רציתי לדעת אם אפשר להמיר את הפרגית לקציצות בשר בקר טחון ?
תהל
תודה רבה על מתכונים מהממים 💜
רציתי לשאול אם אפשרי להמיר את הפרגית לקציצות מבשר טחון ?