רוסטביף פיקנייה

אצלי בבית חובבים מאוד רוסטביף. הפעם הכנתי אותו מנתח פיקנייה (צ׳אך) שאגב בעבר היה נתח מאוד זול והיום בעקבות הביקוש גם המחיר שלו עלה..
לרוב מגישים את נתח הפיקנייה ברמת עשייה מדיום ואפילו רייר אבל אצלי בבית מעדיפים כמעט וול דאן ולכן השארתי אותו יותר זמן ועל מעלות נמוכות של התנור.
למי שיש מדחום לבשר ומעוניין ברמת עשייה מדיום אז הבשר אמור להגיע ל 58 מעלות.
נתח מעולה שהשתלב מצויין עם הירקות וכן, הייתי חייבת להוסיף ירקות כי זה נראה לי הכי מתבקש. לא קלאסי לרוסטביף ובטוח לא מפיקנייה אבל תסמכו עליי, יצא מעולה!!

המרכיבים:
נתח פיקנייה במשקל 1.2-1.4 ק״ג
2 קישואים גדולים פרוסים לאורך
3 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
6-8 שיניי שום שלמות
2 סלסלות פטריות טריות
2 יח׳ פלפל צ׳ילי שלמים

למשרה:
3 כפות סילאן טבעי
כף שטוחה מלח אטלנטי/גס
כף חרדל דיז׳ון גרגירים
3-4 כפות שמן זית
כפית אריסה מתוקה

אופן ההכנה:
מוציאים את הנתח שעה לפני ההכנה בכדי שיגיע לטמפ׳ החדר.
מחממים תנור ל 220 מעלות חום סטטי.
חורצים את שכבת השומן של הפיקנייה בעזרת סכין חדה לאורכה ולרוחבה.
מניחים את הנתח בתבנית ומסדרים סביבו את הירקות.

מערבבים בקערית את המשרה, יוצקים מעל הנתח ומעסים היטב משני הצדדים.
מערבבים גם את הירקות המשרה.


מכניסים את התבנית לתנור ל 20 דקות (ללא כיסוי).
לרמת עשייה מדיום:
מנמיכים את חום התנור ל 180 מעלות וצולים עוד כ 35-40 דקות.
לרמת עשייה וול דאן:
מנמיכים את חום התנור ל 150 מעלות וצולים את הנתח עוד כשעה.
מוציאים את התבנית מהתנור ואת הנתח מעבירים למשטח עבודה.
מצננים כרבע שעה ופורסים.
מגישים לצד הירקות.

הערות:
במידה והנתח לא עשוי מדי לטעמכם, השאירו אותו עוד כ 15 דקות בתנור.

20 תגובה

  • חלי
    Posted 11 בינואר 2023 17:50 0Likes

    לכמה מעלות לכוון את התנור לפני שמנמיכים?

  • מירב
    Posted 12 בינואר 2023 10:35 0Likes

    ענת תודה על מתכונים מדהימים!
    האם אפשר להכין את התבנית יום לפני ולאפות רק למחרת?

  • מיטל
    Posted 12 בינואר 2023 22:15 0Likes

    נראה מעולה!!
    לאחר ה-20 דק’ הראשונות
    ואחרי שמנמיחים את החום…מכסים את הנתח? או שכל הצליה היא ללא כיסוי?

    • ענת אלישע
      Posted 14 בינואר 2023 13:22 0Likes

      לא מכסים את הנתח לכל אורך הצלייה

      • גלית
        Posted 14 בספטמבר 2023 22:28 0Likes

        בא לי לנסות את לראש השנה.
        1) האם אפשר לוותר על האריסה. אין לי בבית? ואם לא- במה להחליף אותה?

        2) האם שומר יכול להתווסף לירקות שורש?
        תודה ושנה טובה!

        • ענת אלישע
          Posted 21 בספטמבר 2023 10:00 0Likes

          אפדרי שומר במקום ואם אין אריסה אז פשוט להסיר מהמתכון אם כי זה יפגע בטעם

  • אליקו
    Posted 12 בינואר 2023 22:17 0Likes

    נראה מעולה.
    שתי שאלות:
    1 – האם אפשר להכין את המתכון יום לפני ופשוט לחמם לפני הארוחה?
    2 – התבנית לא מכוסה בכל התהליך הזה?

    • ענת אלישע
      Posted 14 בינואר 2023 13:22 0Likes

      אפשרי בהחלט רק בגלל שנכנס לחימום ממליצה לצלות פחות זמן מלכתחילה שלא יתייבש

  • סילבי ישראלי
    Posted 13 בינואר 2023 12:00 0Likes

    היי ענת
    אוהבת את המתכונים שלך, ועוקבת אדוקה.
    אפשר להכין בבוקר את כל התהליך
    ולחמם בערב בתנור לארוחת שישי?

  • גל
    Posted 23 בפברואר 2023 14:49 0Likes

    האם ניתן להחליף את סוג הנתח ? או שזה עובד רק עם פיקנייה

  • דניאל
    Posted 8 ביולי 2023 19:59 0Likes

    היי ענת, תודה על מתכונים מעולים.

    האם במתכון הנוכחי אפשר להשתמש בנתח אחר במקום הפיקנייה ואם כן אז איזה נתח מתאים?

  • נילי
    Posted 11 באוגוסט 2023 22:26 0Likes

    כמו כל המתכונים שלך יצא מעולה!

  • אושרת
    Posted 10 בספטמבר 2023 13:32 0Likes

    הייהאם הנתח מתבשל בתנור לחא מכסה ?

כתיבת תגובה