אצלי בבית חובבים מאוד רוסטביף. הפעם הכנתי אותו מנתח פיקנייה (צ׳אך) שאגב בעבר היה נתח מאוד זול והיום בעקבות הביקוש גם המחיר שלו עלה..
לרוב מגישים את נתח הפיקנייה ברמת עשייה מדיום ואפילו רייר אבל אצלי בבית מעדיפים כמעט וול דאן ולכן השארתי אותו יותר זמן ועל מעלות נמוכות של התנור.
למי שיש מדחום לבשר ומעוניין ברמת עשייה מדיום אז הבשר אמור להגיע ל 58 מעלות.
נתח מעולה שהשתלב מצויין עם הירקות וכן, הייתי חייבת להוסיף ירקות כי זה נראה לי הכי מתבקש. לא קלאסי לרוסטביף ובטוח לא מפיקנייה אבל תסמכו עליי, יצא מעולה!!
המרכיבים:
נתח פיקנייה במשקל 1.2-1.4 ק״ג
2 קישואים גדולים פרוסים לאורך
3 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
6-8 שיניי שום שלמות
2 סלסלות פטריות טריות
2 יח׳ פלפל צ׳ילי שלמים
למשרה:
3 כפות סילאן טבעי
כף שטוחה מלח אטלנטי/גס
כף חרדל דיז׳ון גרגירים
3-4 כפות שמן זית
כפית אריסה מתוקה
אופן ההכנה:
מוציאים את הנתח שעה לפני ההכנה בכדי שיגיע לטמפ׳ החדר.
מחממים תנור ל 220 מעלות חום סטטי.
חורצים את שכבת השומן של הפיקנייה בעזרת סכין חדה לאורכה ולרוחבה.
מניחים את הנתח בתבנית ומסדרים סביבו את הירקות.
מערבבים בקערית את המשרה, יוצקים מעל הנתח ומעסים היטב משני הצדדים.
מערבבים גם את הירקות המשרה.
מכניסים את התבנית לתנור ל 20 דקות (ללא כיסוי).
לרמת עשייה מדיום:
מנמיכים את חום התנור ל 180 מעלות וצולים עוד כ 35-40 דקות.
לרמת עשייה וול דאן:
מנמיכים את חום התנור ל 150 מעלות וצולים את הנתח עוד כשעה.
מוציאים את התבנית מהתנור ואת הנתח מעבירים למשטח עבודה.
מצננים כרבע שעה ופורסים.
מגישים לצד הירקות.
הערות:
במידה והנתח לא עשוי מדי לטעמכם, השאירו אותו עוד כ 15 דקות בתנור.
20 תגובה
חלי
לכמה מעלות לכוון את התנור לפני שמנמיכים?
ענת אלישע
כתוב באופן ההכנה
מירב
ענת תודה על מתכונים מדהימים!
האם אפשר להכין את התבנית יום לפני ולאפות רק למחרת?
ענת אלישע
כן אין בעיה
מיטל
נראה מעולה!!
לאחר ה-20 דק’ הראשונות
ואחרי שמנמיחים את החום…מכסים את הנתח? או שכל הצליה היא ללא כיסוי?
ענת אלישע
לא מכסים את הנתח לכל אורך הצלייה
גלית
בא לי לנסות את לראש השנה.
1) האם אפשר לוותר על האריסה. אין לי בבית? ואם לא- במה להחליף אותה?
2) האם שומר יכול להתווסף לירקות שורש?
תודה ושנה טובה!
ענת אלישע
אפדרי שומר במקום ואם אין אריסה אז פשוט להסיר מהמתכון אם כי זה יפגע בטעם
אליקו
נראה מעולה.
שתי שאלות:
1 – האם אפשר להכין את המתכון יום לפני ופשוט לחמם לפני הארוחה?
2 – התבנית לא מכוסה בכל התהליך הזה?
ענת אלישע
אפשרי בהחלט רק בגלל שנכנס לחימום ממליצה לצלות פחות זמן מלכתחילה שלא יתייבש
סילבי ישראלי
היי ענת
אוהבת את המתכונים שלך, ועוקבת אדוקה.
אפשר להכין בבוקר את כל התהליך
ולחמם בערב בתנור לארוחת שישי?
ענת אלישע
כן יקירה אין בעיה
איתן קורן
הי,
מה זה מידת החום 220 סטטי?
לא טורבו?
ענת אלישע
נכון מאוד, חום עליון תחתון
גל
האם ניתן להחליף את סוג הנתח ? או שזה עובד רק עם פיקנייה
דניאל
היי ענת, תודה על מתכונים מעולים.
האם במתכון הנוכחי אפשר להשתמש בנתח אחר במקום הפיקנייה ואם כן אז איזה נתח מתאים?
ענת אלישע
נתח אנטריקוט יילך טוב
נילי
כמו כל המתכונים שלך יצא מעולה!
אושרת
הייהאם הנתח מתבשל בתנור לחא מכסה ?
ענת אלישע
ללא