תבשיל בשר עם לפת

תבשיל בשר (אונטריב) עם לפת זה תבשיל שגדלתי עליו. חייבת לשתף אתכם שכילדה לא הסכמתי לטעום את הלפת עצמה! לא משנה כמה אמא שלי ז”ל ניסתה לשכנע שזה טעים, לא הצליח לה. כחמש שנים לפני שנפטרה הגעתי אליה לעזור בנקיונות של פסח והיא בדיוק ביימה לרוקן את המקפיא והמקרר. תוך כדי נקיונות אני רואה שהיא מתחילה לבשל.. שאלתי והיא הסבירה, מאז שאתם קטנים, אני קודם מכינה ארוחת צהריים ואז ממשיכה עם שאר המטלות. וכך היה באותו היום. היא מצאה צלעות כבש במקפיא ולפת במקרר ותוך 10 דקות היה תבשיל עם ניחוחות מטורפים שגרם לנו לנקות מהר יותר😂 זאת הייתה הפעם הראשונה שטעמתי לפת מבושלת ואז הבנתי על מה היא דיברה. במהלך הבישול הארוך הלפת משחררת סוכרים והיא הופכת למתקתקה וכמעט ולא נותר טעם של לפת, רק טעם גן עדן.
היא הסבירה לי שניתן לבשל אותה עם עוף/בשר/כבש ובכל מקרה מדובר בתבשיל מאוד מיוחד שמקורו כמובן במטבח המרוקאי.
בשישי האחרון הכנתי אותו בפעם הראשונה בחיי, נטו מזכרונות שלי ושל האחיות שלי והצלחנו. אני הכי גאה לשתף אתכם את זכרונות הילדות שלי.

המרכיבים:
1.5 קג אונטריב חתוך לקוביות/צלעות כבש/צלי כתף/נתחי עוף
4-5 לפתות בינוניות קלופות וחתוכות לרבעים
2 בצלים בינוניים קצוצים
6 שיניים שום פרוסות
4-5 פלפל צ’ילי יבש (הקטנים)
כף מלאה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כורכום
כפית ראס אל חנות
כפית שטוחה פלפל לבן/שחור
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
1/3 כוס שמן זית/רגיל

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצלים. מטגנים כ 10 דק’ תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים היטב מכל הצדדים.

מוסיפים את שיניי השום, הפלפלים והתבלינים, מערבבים ומטגנים עוד כדקה יחד.
מוסיפים את רבעי הלפתות ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי חלקי של הבשר.

מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מבשלים כשעתים וחצי או עד ריכוך של הבשר.
מסירים את המכסה, מגבירים להבה ומצמצמים את הרוטב עד מרקם סמיך.

מומלץ לאכול לצד פרנה חמה

4 תגובה

  • לנה
    Posted 17 בפברואר 2023 0:15 0Likes

    מה מחליף לפת?

  • אסתר נעים
    Posted 17 בפברואר 2023 10:05 0Likes

    אני כל שבוע מתפעלת מכל תבשיל שאת מעלה מרחיבה לי את היידע למרות שאני בשלנית עשירה בידע וכל הזמן מגבנת טעמים התבשילים שלך פשוט מדהימים.

כתיבת תגובה