תבשיל ירקות בסגנון רטטוי

ההשראה למנה הגיעה איך לא מהרטטוי של הצרפתים הכל כך גאים ויש להם על מה. אחת המנות היותר אלגנטיות וטעימות!! אני, אתם כבר מכירים אותי, חייבת לעשות טוויסט בעלילה וככה נולדה מנה חדשה דנדשה וטעימה, אוי כמה שהיא טעימה!! השוס הוא שמגישים אותה למרכז שולחן עם הכלי שבו היא הוכנה אז תשקיעו בתבנית יפה הא?!😉

המרכיבים לתבנית/סיר חרס בקוטר 28:

2 יח׳ בטטה כתומה קטנות וקלופות

2 יח׳ בטטה לבנה קטנות וקלופות

2 יח׳ קישואים עבים ושטופים בקליפתם.

4 יח׳ חצילונים/חציל גדול צר וארוך

3 יח׳ תפיחי אדמה קטנה וקלופים

4 עגבניות קשות במיוחד שטופות (ממליצה על זן תמר)

3-4 בצלים סגולים קטנים

לרוטב:

צנצנת רוטב עגבניות שרי ובזיליקום תבליני מימון

3 כפות שמן זית

מעט מלח ופלפל לבן/שחור תבליני מימון

.

לירקות:

רבע צרור פטרוזיליה קצוץ

צרור עלי בזיליקום קצוצים

3 כפות שמן זית

כפית חומץ בלסמי מצומצם

מעט מלח

.

אופן ההכנה:

בעזרת מנדולינה פורסים את הירקות לעובי דק ואחיד.

מסדרים במגש ומניחים בצד.

.

לתבנית/לסיר יוצקים את צנצנת רוטב עגבניות השרי והבזיליקום ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים היטב.

.

מסדרים את  הירקות הפרוסים למניפות ומניחים בצפיפות בצורה מעלית בסיר עם הרוטב.

ממשיכים עד שנגמר המקום.

.

מערבבים פטרוזיליה, בזיליקום, שמן זית ומלח ומברישים את הירקות בנדיבות.

.

מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שלומם מראש ל 180 מעלות.

אופים כשעה ומסירים את המכסה.

צולים עוד כ 10 דקות ומוציאים מהתנור.

מברישים את הירקות שוב ברוטב הבזיליקום ומגישים לשולחן.

*ממומן בשיתוף תבליני מימון

Leave a comment