תפוחי אדמה ופלפלים במחבת

השמש יצאה היום במלוא תפארתה והכניסה אור ושמחה אליי הביתה.
יום ראשון כהרגלי בקודש הוא יום של סדר ונקיונות וחימום אוכל שנשאר משבת..
תוך כדי נקיון המקרר וסינון הירקות נזכרתי בתוספת טעימה שלא הכנתי המון זמן!
לוקח בדיוק כמה דקות להכין אותה כך שעצרתי הכל, חתכתי , תיבלתי והעברתי למחבת.
זהו, כאן בערך נגמרה העבודה! מדי פעם ערבוב והתוצאה.. בקיצור, תתכוננו להתמכר!!!

המרכיבים:
7 תפוחי אדמה בקליפתם (ממליצה על זן דיזרה/האדום)
2 פלפל שושקה/גמבה אדומה גדולה
גמבה צהובה
פלפל צ’ילי אדום/ירוק
5 שיניי שום פרוסות
2 כפות עגבניות מיובשות חתוכות
ענף אורגנו/כף אורגנו יבש
כף שטוחה מלח אטלנטי
חצי כף פלפל שחור גרוס
1/3 כוס שמן זית


אופן ההכנה:

חותכים את כל הירקות לריבועים גסים
מוסיפים את עשבי התיבול, העגבניות והתבלינים.

מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.


מחממים היטב מחבת גדולה ומעבירים את הירקות המתובלים.
שימו לב, ב 15 הדקות הראשונות עובדים על להבה גבוהה.
צורבים היטב את הירקות ומדי פעם מערבבים.
מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.
מבשלים כ 45-50 דק’.
מקפידים לערבב כל 10 דק’.

הערות למתכון:
הקפידו להשתמש במחבת עם תחתית עבה בכדי שהירקות ותפוחי האדמה לא יישרפו !!
לא מוסיפים מים בשום שלב במתכון.

Leave a comment